Търсене Календар Блог За нас Партньори Бизнес Контакти
10+ безплатни Windows Phone приложения, които могат да бъдат използвани за образователни цели
Гласувай
Рейтинг
0


10+ безплатни Windows Phone приложения, които могат да бъдат използвани за образователни цели Природни науки

EquationsEquation

Добре познатото приложение вече има нови функции – може да решава написаните на него задачи – от такива с плюс и минус до квадратни и кубични уравнения.

TouchDevelopTouch Develop

Приложение, предназначено за часовете по информатика и информационни технологии. С негова помощ могат да бъдат създавани и впоследствие лесно споделяни приложения за Windows Mobile и Windows Phone.

Function-PlotterFunction Plotter

Въвеждането на функции във Function Plotter се осъществява чрез специалната клавиатура на приложението. Във всеки момент данните и резултатите могат да бъдат визуализирани чрез кръгови диаграми и хистограми.

 

Хуманитарни и обществени науки

Top-Task-ListTop Task List

Календар – бележник с възможност за генериране на тестове. Странно съчетание на функционалности, но … наистина работи добре. Планирането на контролни работи и генерирането на различни тестове за всяка група/клас може да бъде и лесно, ако използвате Top Task List.

 

Power-PlannerPower Planner

Приложение за планиране и управление на домашни задачи. Част от функционалността на Note Plus е използването на шаблонна или създаването на собствена система за класифициране на домашните задачи плюс напомнящи съобщения и звукови сигнали.

Note-PlusNotes Plus

Воденето на бележки на електронно устройство, а не в тетрадките, не се харесва на част от колегите. Аз не само одобрявам подобна практика, но и я стимулирам. Споделянето и последващото обсъждане на бележките, направени по време на час с помощта на телефон или таблет, подпомага учениците при изпълнение на домашните задачи, стимулира екипната работа и критичността при работа с информация …

Notes Plus предлага няколко възможности за изписване на бележки с ръкописен или печатен текст, категоризиране на записките по предмет, раздел и тема, споделяне в SkyDrive и социалните мрежи, редактиране на съдържананието на по-късен етап и др.

flashcardFlashcards +

Flashcards+ е най-популярното мобилно приложение за флаш-карти. Проектирано от преподаватели и студенти от Harvard University, то е оптимизиран електронен вариант на методиката на Себастиан Лайтнър за учене на нови думи, термини и факти.

Приложението разполага с голям набор от готови флашкарти по различни теми и учебни предмети, които може да копирате в собствения си акаунт и да редактирате според нуждите си.

On-This-Day...On This Day

Приложението On This Day е свързано с интересни факти и събития, произтичащи от текущия ден. Освен събития, които са се случили през деня, в който сте отворили приложението, може да изберете произволен ден и година, да съпоставяте дати и години, да изграждате линия на времето и др.

Pandora

Pandora

Едно страхотно приложение за часовете по музика. Pandora предлага безплатно сваляне на музика без ограничение на потока информация и реклами.

 

Приложения с общо предназначение

PC-RemotePC Remote

Знете от опит, че презентирайки пред учениците, се налага да описваме нещо на дъската, да се връщаме към бюрото и да сменяме слайдове, да прехвърляме екрана към видео приложение … и други дейности, за които се налага да използваме презентер, а понякога дори неговите функции не са достатъчни. С помощта на PC Remote може да управляваме компютъра си от разстояние, като това става с парола, така че никой от залата не би могъл да го контролира процеса вместо вас.

Зная какъв фурор направи Slide Dog преди година в класната стая и съм убеден, че това е следващият софтуер, който ще впечатли учениците при представянето на техните задачи и проекти пред съучениците им.

 Powerpoint-RemotePowerpoint Remote

Говорейки за управление на презентации от разстояние, които са създадени с PowerPoint, приложението Powerpoint Remote е може би най-успешният презентер за Windows Phone устройствата. Тествайте!

PDF-ReaderPDF Reader

Едно от най-добрите приложения за разглеждане и работа с PDF документи и електронни книги. Част от функционалностите на PDF Reader са свързани с поставянето на показалци на страниците и възможност за прескачане към тях от всяка друга страница на документа, лесното разглеждане на текст и изображения отблизо с функцията за увеличение, търсене на определена информация, разглеждането на документи като единична страница или цял текст, възможност да четете документа от там, където сте стигнали последния път, и др.


Ангел Ст. Ангелов – Ачо

Line tools – полезно и удобно
Πpeĸpaceн пaĸeт c инcтpyмeнти, ĸoитo ca нeзaмeними пoмoщници нa yчeницитe. Πaĸeтът cъдъpжa линийĸa, тpaнcпopтиp (ĸoйтo мoжe дa измepвa ъгъл пpeз ĸaмepaтa – нa peaлeн oбeĸт), ĸoмпac, измepвaтeл нa нaĸлoн. B мeнютo имa инcтpyмeнт зa измepвaнe нa звyĸ, xpoнoмeтъp, ĸaлeндap, фeнepчe, QR чeтeц, ĸaлĸyлaтop, ĸoнвepтop, тaблицa c paзмepи нa дpexи...
10 инструмента за създаване на презентации
Никой не може да оспори, че PowerPoint е най-популярният инструмент за създаване на презентации. Той се е наложил като абсолютен стандарт заради лекотата, с която можеш да управляваш обектите в слайдовете, да създаваш анимации между отделните слайдове, както и между обектите...
Безплатното приложение „Букви Цифри Цветове"
Безплатното приложение „Букви Цифри Цветове Безплатно“, е изключителен инструмент при изучаването на цифрите, буквите и цветовете от децата със СОП. Предназначено е да се инсталира на телефон или таблет със система Андроид, но  след инсталиране на програма,...
Да създадем електронни разгръщащи се книги
Наложи ми се да оформя училищния вестник.След малко търсене в интернет пространството реших, че е по-добре да създам самия файл на Microsoft Publisher. Могат да се използват готови шаблони, да се вмъкват готови елементи, както и бързо и лесно...
ZERO NOISE CLASSROOM - ВРЕМЕ И ШУМОРЕГУЛАТОР В ЕДНО
Zero Noise Classroom е приложение на Chrom браузъра и извършва две функции едновременно, таймер с обратно броене и отчитане на шума в класната стая. Подходящ е при групова и...
Бързо четене със SQUIRT
Squirt е приложение, което се добавя към лентата с отметките на вашия компютър и позволява да регулирате скоростта на четене на всяка една статия от Интернет. С този инструмент може да се засича скоростта на четене на ученици от...
Приложение „Букви Цифри Цветове Безплатно“
Безплатното приложение „Букви Цифри Цветове Безплатно“, е изключителен инструмент при изучаването на цифрите, буквите и цветовете от децата със СОП. Предназначено е   да се инсталира на телефон  или таблет със система Андроид, но  след инсталиране на програма,...
Random Name Picker
Ако сте учител, то поне веднъж ви се е налагало да изберете произволно име на ученик от класа. Било за да почисти дъската, да изберем кой с кого да работи в екип, кого да изпитаме или просто като част от някоя игра. Използвал съм какви ли не програми за целта. Наскоро открих...