Търсене Календар Блог За нас Партньори Бизнес Контакти
10+ безплатни Windows Phone приложения, които могат да бъдат използвани за образователни цели
Гласувай
Рейтинг
0


10+ безплатни Windows Phone приложения, които могат да бъдат използвани за образователни цели Природни науки

EquationsEquation

Добре познатото приложение вече има нови функции – може да решава написаните на него задачи – от такива с плюс и минус до квадратни и кубични уравнения.

TouchDevelopTouch Develop

Приложение, предназначено за часовете по информатика и информационни технологии. С негова помощ могат да бъдат създавани и впоследствие лесно споделяни приложения за Windows Mobile и Windows Phone.

Function-PlotterFunction Plotter

Въвеждането на функции във Function Plotter се осъществява чрез специалната клавиатура на приложението. Във всеки момент данните и резултатите могат да бъдат визуализирани чрез кръгови диаграми и хистограми.

 

Хуманитарни и обществени науки

Top-Task-ListTop Task List

Календар – бележник с възможност за генериране на тестове. Странно съчетание на функционалности, но … наистина работи добре. Планирането на контролни работи и генерирането на различни тестове за всяка група/клас може да бъде и лесно, ако използвате Top Task List.

 

Power-PlannerPower Planner

Приложение за планиране и управление на домашни задачи. Част от функционалността на Note Plus е използването на шаблонна или създаването на собствена система за класифициране на домашните задачи плюс напомнящи съобщения и звукови сигнали.

Note-PlusNotes Plus

Воденето на бележки на електронно устройство, а не в тетрадките, не се харесва на част от колегите. Аз не само одобрявам подобна практика, но и я стимулирам. Споделянето и последващото обсъждане на бележките, направени по време на час с помощта на телефон или таблет, подпомага учениците при изпълнение на домашните задачи, стимулира екипната работа и критичността при работа с информация …

Notes Plus предлага няколко възможности за изписване на бележки с ръкописен или печатен текст, категоризиране на записките по предмет, раздел и тема, споделяне в SkyDrive и социалните мрежи, редактиране на съдържананието на по-късен етап и др.

flashcardFlashcards +

Flashcards+ е най-популярното мобилно приложение за флаш-карти. Проектирано от преподаватели и студенти от Harvard University, то е оптимизиран електронен вариант на методиката на Себастиан Лайтнър за учене на нови думи, термини и факти.

Приложението разполага с голям набор от готови флашкарти по различни теми и учебни предмети, които може да копирате в собствения си акаунт и да редактирате според нуждите си.

On-This-Day...On This Day

Приложението On This Day е свързано с интересни факти и събития, произтичащи от текущия ден. Освен събития, които са се случили през деня, в който сте отворили приложението, може да изберете произволен ден и година, да съпоставяте дати и години, да изграждате линия на времето и др.

Pandora

Pandora

Едно страхотно приложение за часовете по музика. Pandora предлага безплатно сваляне на музика без ограничение на потока информация и реклами.

 

Приложения с общо предназначение

PC-RemotePC Remote

Знете от опит, че презентирайки пред учениците, се налага да описваме нещо на дъската, да се връщаме към бюрото и да сменяме слайдове, да прехвърляме екрана към видео приложение … и други дейности, за които се налага да използваме презентер, а понякога дори неговите функции не са достатъчни. С помощта на PC Remote може да управляваме компютъра си от разстояние, като това става с парола, така че никой от залата не би могъл да го контролира процеса вместо вас.

Зная какъв фурор направи Slide Dog преди година в класната стая и съм убеден, че това е следващият софтуер, който ще впечатли учениците при представянето на техните задачи и проекти пред съучениците им.

 Powerpoint-RemotePowerpoint Remote

Говорейки за управление на презентации от разстояние, които са създадени с PowerPoint, приложението Powerpoint Remote е може би най-успешният презентер за Windows Phone устройствата. Тествайте!

PDF-ReaderPDF Reader

Едно от най-добрите приложения за разглеждане и работа с PDF документи и електронни книги. Част от функционалностите на PDF Reader са свързани с поставянето на показалци на страниците и възможност за прескачане към тях от всяка друга страница на документа, лесното разглеждане на текст и изображения отблизо с функцията за увеличение, търсене на определена информация, разглеждането на документи като единична страница или цял текст, възможност да четете документа от там, където сте стигнали последния път, и др.


Ангел Ст. Ангелов – Ачо

Да изследваме светът с iNaturalist
Днeшнoтo дeтcтвo нe e ĸaтo oнoвa, в ĸoeтo ce ĸaтepexмe пo дъpвeтaтa и лoвяxмe пoпoви лъжичĸи. Днec дeцaтa, в гoлямa чacт oт вpeмeтo cи ca пpeд тeлeвизopa или ĸoмпютъpa, cъc cмapтфoн или тaблeт в pъцe.Дeцaтa ca вce пo-изoлиpaни oт пpиpoдaтa, вce пo-cтpaxливи пpи дoceг c нeя. Зaтoвa и пpилoжeния зa cмapтфoни, ĸoитo пpeдизвиĸвaт...
“Обърнати” физични закони или как науката може да е забавна
Зa гoлямa чacт oт мoитe yчeници чacoвeтe пo чoвeĸът и пpиpoдaтa ca eдни oт любимитe. Oпити, видeo, миcлoвни ĸapти – вcичĸo извън yчeбниĸa и “мaтpицaтa” пpeдизвиĸвa aĸтивнoтo им oтнoшeниe. Πpeди няĸoлĸo дни cъвceм cлyчaйнo пoпaднax нa eднo пpилoжeниe, ĸoeтo “oбpъщa” видeo. Beднaгa peшиx дa гo изпoлзвaмe, зa дa “oбъpнeм”...
„Интерактивна маса“ v.1.0
Е … направихме и „Версия 1“ на нашата интерактивна маса. „Сега в Шумен, скоро и в други градове“ …. Идеята е следващата версия на „масата“ да може да борави с интерфейса на OS, чрез пръстите на ръката. Вариантите са два:– чрез IR LED;– чрез Reactable...
Ловци на съкровища
Πoпaднax нa двe интepecни игpи, ĸoитo ca ocoбeнo пoдxoдящи зa лятнoтo cвoбoднo вpeмe – y дoмa, в пapĸa или нa пoчивĸa. Kaĸвo e нeoбxoдимo – тaблeт или cмapтфoн, инcтaлиpaтe пpилoжeниятa и… игpaтa зaпoчвa.Paзбиpa ce, cлeд ĸaтo инcтaлиpaтe пpилoжeниятa, тpябвa дa ги “нacтpoитe” – дa cъздaдeтe миcии, в тъpceнe нa виpтyaлни...
Емотиконки? В класната стая? Защо не…
Bcичĸи дeцa xapecвaт личицaтa и ĸapтинĸитe, ĸoитo ce изпoлзвaт в oбщyвaнeтo oнлaйн, пo-извecтни пoд oбщoтo имe eмoтиĸoнĸи. Koлeжĸa, Сподеcпoдeля в блoгa cи нeйнитe идeи зa изпoлзвaнeтo нa eмoтиĸoнĸитe в paбoтaтa c yчeницитe. Mнoгo oт тяx ми ce cтpyвaт мнoгo дoбpи и c нeтъpпeниe oчaĸвaм дa ги изпoлзвaм в paбoтaтa cи c дeцaтa в...
Емотиконки? В класната стая? Защо не…
Bcичĸи дeцa xapecвaт личицaтa и ĸapтинĸитe, ĸoитo ce изпoлзвaт в oбщyвaнeтo oнлaйн, пo-извecтни пoд oбщoтo имe eмoтиĸoнĸи. Koлeжĸa, Сподеcпoдeля в блoгa cи нeйнитe идeи зa изпoлзвaнeтo нa eмoтиĸoнĸитe в paбoтaтa c yчeницитe. Mнoгo oт тяx ми ce cтpyвaт мнoгo дoбpи и c нeтъpпeниe oчaĸвaм дa ги изпoлзвaм в paбoтaтa cи c дeцaтa в...
Как да проектираме урок за интерактивна дъска?
Обикновено когато създаваме образователен ресурс за работа с интерактивна дъска, който ще използваме в класната стая, първата ни работа е да съберем богата колекция от дигитални ресурси – текст, изображения, звук, видео… Това ни дава възможност да изслед­ваме идеи и...
Explain Everything ™ – обясни всичко
Eдин чyдeceн инcтpyмeнт, ĸoйтo влизa в poля нa интepaĸтивнo пpocтpaнcтвo, в ĸoeтo мoжeм дa дoбaвямe paзлични фaйлoвe, дa oбяcнявaмe пo тяx, дa чepтaeм, пишeм, oбяcнявaмe c глac. Bcичĸo тoвa ce  зaпaзвa ĸaтo видeo, ĸoeтo мoжe дa бъдe oтличeн pecypc зa “oбpъщaнe” нa ĸлacнaтa cтaя (flірріng сlаѕѕrооm).Дaдeнo в pъцeтo нa дeцaтa,...